Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szikárka

2013.12.03

Amennyiben születésünkkor a Hold a Mérleg jegyében járt, akkor életfeladatunk valószínűleg nem más mint a harmonikus kapcsolatok kialakítása, egyensúlyteremtés a függetlenség és egymásrautaltság között.Ehhez kaphatunk segítséget a szikárkától.

Estleges problémák: társfüggőség,befolyásolhatóság,döntésképtelenség,túlérzékenység,határozatlanság,szélsőségek

Kifejlesztendő erények: kiegyensúlyozottság,mértékletesség,hűség,kitartás,tisztánlátás,stabilitás,rendteremtés,intuíció


 

scleranthus_annuus_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Feladatok:-Földelnünk kell megunkat és megszilárdítani személyiségünk alapjait. A szikárka erősen kapcsolódik a földhöz, nem tör magasra.Tanácsos az ilyen tipusú embereknek is két lábbal állni a földön,tudatosítaniuk kell legfontosabb céljaikat és értékeiket.Kiemelten fontos az alapcsakrák erősítése ásványokkal,színekkel,megfelelő életmóddal.

-Tipikusan női feladat az adott szituáció felismerése, a zűrzavaros érzelmi helyzetek kibogozása.A növény kusza hajtásai és alig megkülönböztethető virágai is ezt sugallják. A szikárka nő számára fontos mágikus eszköz a fésű, akár számos népmesei hősnőnek.Vizualizáljuk, hogy segítségével az összegabalyodott szálakat kibogozzuk,életünk szálait elsímtjuk.Ebben segítenek az ásványok is.Kikristályosítják a helyzetet és a rend és egyszerűség irányába terelik.

-A megkezdett úton végig kell menni, mert csak akkor tudhatjuk meg,hogy nekünk való-e, ha ezt megtettük. (Boldizsár Ildikó: Mesekalauz útonlévőknek)

-Jin és jang harmóniája, mely vonatkozik a párkapcsolatra és az élet minden területére egyaránt.Voltaképpen az egész élet erről szól.Nem csak érteni,érezni is kell a az arany középutat, ebben talán az egyensúlygyakorlatok lehetnek leginkább hasznunkra.

-Tipikus szellemi konfliktusa a 'szemet szemért' elv. (Én is ebbe a tipusba tartozom.) Próbáljuk ezt így átfordítani: "Azt kapom amit adok."

 

scleranthus_annuus_11.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.